Skip to main content
Massenberg Yacht Care

Bel ons!

06 11 59 61 61

Vraag offerte aan!

Diensten

Massenberg Yacht Care is gespecialiseerd in de volgende diensten:

  • Periodiek wassen

  • Poetsen en Polijsten

  • Antifouling

  • Teak behandeling

  • Tenten wassen

  • Gelcoatreparaties

Voordat wij het onderhoud van je zeiljacht, sloep of motorboot oppakken, brengen wij de staat van je boot in kaart. We komen bij je langs op locatie of doen dat aan de hand telefonisch overleg en foto’s.  We geven advies en leggen uit wat er nodig is en waarom en ook zetten we de kosten daarvan voor je op papier in een vrijblijvende offerte. Na overeenstemming over de werkzaamheden plannen we in overleg een datum in op de door jou gewenste locatie. Wij nemen contact op met de locatie en regelen verder alles.

Wassen

Je boot regelmatig wassen is van belang om haar schoon en optimaal beschermd te houden. Gedurende het hele jaar wordt zij blootgesteld aan zon, wind en water dat zout en/of kalk bevat wat achter blijft op het oppervlak. Ook uitwerpselen van spinnen, andere insecten en vogels laten vuil en vlekken achter en bijten zich een weg in het oppervlak wanneer ze niet worden verwijderd. Als je boot niet regelmatig gewassen en beschermd wordt kunnen invloeden van buitenaf blijvende schade opleveren aan de gelcoat of lak. Los daarvan is het natuurlijk veel prettiger varen op een schone boot.

Wij helpen je graag bij het periodiek wassen van je boot. Van de opbouw en romp en ook van je teak. Of we helpen je die keer dat de boot het echt grondig nodig heeft, bijvoorbeeld na de winterstalling. Voor het beste resultaat en de optimale bescherming gebruiken wij voor het wassen Renskib Shampoo. De nummer 1 boot Shampoo uit Denemarken. Een 100% duurzaam product, want als watersporter wil je toch zeker niet dat je boot wordt gewassen met een product dat schade toebrengt aan het oppervlaktewater en de dieren die erin leven.

Poetsen en Polijsten

Wanneer na het wassen al het vuil, de oude onderhoudsproducten en kalk zijn verwijderd en het blijkt dat je boot in meer of mindere mate mat is en blijft, dan is polijsten (poetsen in de volksmond) de oplossing. Hiermee wordt de glans van de boot teruggebracht. Bij Massenberg Yacht Care raden wij polijsten met de Renskib polijstpasta’s aan. Deze zijn 100% duurzaam en vrij van chemische verbindingen, fillers, vetten en PTFE’s … er wordt niets verbloemd of opgevuld. Het oppervlak van de gelcoat of lak laten we zelf weer glanzen en de staat van je boot wordt daarmee structureel verbeterd.

Na het polijsten glanst je boot weer als nieuw. Deze glans beschermen we met een UV beschermende Sealer. Wij werken met de Renskib Sealer en raden dit ook aan omdat de boot dan niet vet wordt en heel gemakkelijk is schoon te houden. De Renskib methode heeft onze voorkeur en we zullen je uitleggen waarom. Als je toch liever een waxmethode op de boot wilt kan dat natuurlijk bij ons ook. Wij gebruiken daarvoor dan de producten die jouw voorkeur hebben (RIWAX, Dulon, 3M).

Soms is een boot heel erg verweerd en is de gelcoat of lak ‘ver heen’. Dan moet er voor het polijsten een extra stap worden gezet, namelijk matteren. Of wanneer er fenderschade is of als er kleine krasjes. Vanzelfsprekend kunnen wij dit ook voor je doen.

Het beste is om een nieuw schip meteen in de beschermende Renskib Sealer te zetten en haar goed schoon te houden en jaarlijks bij te houden. Dan zullen veel cosmetische issues niet ontstaan of in ieder geval lang worden vertraagd.

Antifouling

Antifouling aanbrengen is een behoorlijk inspannende klus. Wij merken dat niet veel mensen dat graag zelf doen. Het is zeker zwaar werk wanneer de oude lagen van het onderwaterschip eerst (deels) verwijderd moeten worden, dat dan vervolgens glad geschuurd dient te worden en opnieuw opgebouwd door middel van het aanbrengen van meerdere lagen. Eerst een 2 componenten epoxy primer of een één component primer en dan een nieuwe antifouling. Wij raden aan je onderwaterschip te voorzien van een laag harde antifouling en dan nog een tweede laag, nog een harde of zachte zelf slijpende, naar keuze. Wij adviseren je hier desgewenst natuurlijk in en voeren de gehele klus professioneel voor je uit.

  • Massenberg Yacht Care - antifouling

Teak behandeling

Je teakdek is je trots, maar wat is het een klus om dat mooi schoon te houden. En dan zonder het te beschadigen. We zien soms mensen nog met een hogedrukspuit aan de slag, waarmee je het hout en de rubbers ernstig schade kunt toebrengen. Wij reinigen je teak dek voor je. Wij doen dat met Renskib Teak Cleaner en een zachte scotchbrite. Na een behandeling ziet het er weer als nieuw uit. Je zult dit cleanen zonder behandeling periodiek moeten laten doen, want een teakdek wordt weer groen en grijs.

Om dat te voorkomen kunnen wij het teakdek na grondig cleanen met Renskib teak cleaner behandelen met Teak*Life. Dit vermindert de schadelijke effecten van ultraviolet licht, versterkt de waterafstotende werking en verbetert de vormvastheid van je dek. We kunnen dit aanbrengen op nieuwe en oude teakdekken. Bij een ouder dek kan het zinvol om voor het aanbrengen van Teak*Life het dek eerst door ons te laten schuren en eventueel versleten rubbers te laten vervangen.

Voor meer informatie: www.teaklife.com

Tenten wassen

Wanneer je sprayhood en/of tent van je boot vervuild is ziet dat er niet alleen onverzorgd uit, maar vervuiling ervan zorgt ook er ook voor dat de waterdichtheid ervan verloren gaat of dat deze inmiddels al niet meer waterdicht is.

Je kunt tenten bij ons op kantoor brengen of wij halen ze voor je op. Binnen twee weken wordt de tent op dezelfde locatie en op afspraak lekker fris en schoon teruggebracht. Voorafgaand aan het reinigen wordt gecontroleerd op schade. Na de controle reinigen wij uw boottent op professionele wijze, waarna wij deze grondig afspoelen en laten drogen. Na het drogen wordt de tent aan de binnen- en buitenkant gecoat met impregneermiddel, waardoor deze weer water- en vuilafstotend is! In overleg repareren wij eventuele schade na het wassen voor je.

Gelcoatreparaties

Schade of krassen in de lak of gelcoat van je boot die wij niet weg kunnen krijgen met polijsten kunnen wij repareren door middel van een gelcoatreparatie. Wij beschikken over de nodige expertise om schades vakkundig en als nieuw te herstellen.

Polyester schade aan uw boot kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld osmose of een aanvaring. Het is daarom belangrijk om de schade te herstellen, maar ook om de oorzaak van het probleem helder te hebben.

Wij werken indien nog voorhanden met de originele producten die gebruikt zijn bij de bouw van je boot waarmee de kwaliteit zoals u deze gewend bent en de kleur- en materiaaleisen gelijk blijven.

Waarom onze voorkeur voor Renskib producten en methode?

Wij zijn ervan overtuigd (en niet alleen wij, ook steeds meer andere professionals en booteigenaren … ) dat de Renskib methode de enige manier om uw schip duurzaam cosmetisch te onderhouden.

Bij de vele wax gebaseerde productlijnen die er te koop zijn is het de wax die het oppervlak dat openstaat opvult, waardoor er ook een glad oppervlak ontstaat. Wanneer een schip net in de wax is gezet ziet het er ook heel mooi uit, maar dat is slechts tijdelijk. Wanneer de wax slijt of indroogt komt de dofheid die eronder zit terug en is uw schip bovendien geheel onbeschermd. De ene wax is beter dan de andere en zal wat langer houden. Na een aantal jaren komt u hier niet meer mee weg. Wij zien eigenaren die een paar keer per jaar aan het waxen zijn om maar weer wat glans te smeren. En dat moet dan steeds vaker. Bijkomend nadeel van een vette wax op uw boot is dat het de krachtige straling van de zon als een vergrootglas versterkt. Het schip onder de waslaag verweert gewoon door. Verder hecht vuil heel goed in een waslaag en reageert ermee, waardoor een schip lastig schoon te houden is (gele aanslag, zwarte puntjes in uw antislipdek …). Een Renskib boot niet, die is zo schoon. Die is namelijk echt glad, waardoor vuil veel minder hecht.

Een Renskib boot wordt steeds mooier en gemakkelijker bij te houden.

Renskib methode

Massenberg Yacht Care werkt exclusief met de duurzame producten van het Deens/Nederlandse merk Renskib. De Renskib methode is beproefd en duurzaam. Je ziet het verschil en je voelt het. Een boot die behandeld is met Renskib is langdurig glanzend. Daarom kan een Renskib behandeling ook het hele jaar door plaatsvinden. Verweerde en matte boten worden terug gebracht naar hun originele glans en daarna beschermd.

Renskib producten

Nieuwe(re) boten worden meteen optimaal beschermd zodat ze mooi blijven. Een Renskib boot is heel gemakkelijk schoon te houden. Op de haven van Enkhuizen (net als in heel Nederland) liggen inmiddels vele Renskib zeil- en motorjachten. De trotse eigenaren zullen u graag vertellen over het gemak waarmee hun boot nu schoon te houden is.

Renskib Design your shine
Optimaal beschermd met Renskib

Alle Renskib producten zijn 100% milieuvriendelijk. Ook een belangrijk argument voor de Compagnieshaven om graag met Massenberg Yacht Care te willen samenwerken.

Lees meer over de Renskib methode en bestel de producten gemakkelijk op www.renskib.shop

Voor en na gallerij

project01

project02

project03

project04

project05

project06

project07

project08

project09

project10

Project 11

Project 11

Facebook

Facebook

Zie voor meer voorbeelden onze facebookpagina